#BUCKET: professionele Henna tattoo

Henna tattooWat op verschillende #Bucket lijstjes stond: professionele Henna tattoo. Dit gaat gerealiseerd worden door de professional Toko Mehndi. Zij maakt de meest ingewikkelde, inspirerende en strakke tatoeages met Henna.

Bekijk haar creaties op de facebookpagina en lees hieronder het interview met Josje, de dame achter Toko Mehndi.

 

Wie ben jij?

Ik ben Josje, 28 jaar, geboren in Nederland maar inwoner van de wereld πŸ™‚

Wat doe je, wat is jouw creatief talent?

Ik ben kunstenares en twee jaar geleden heb ik mij gespecialiseerd in de henna kunst, een vorm van tijdelijke lichaamsversiering afkomstig uit o.a. India en Marokko. Hiermee heb ik mijn bedrijf ‘Toko Mehndi‘ opgezet. Mehndi is het Indiaase woord voorΒ henna.

Waarom wil je meewerken aan het Bucketlist festival?

Omdat ik zoveel mogelijk mensen die nog niet bekend zijn met henna de kans wil geven om hiermee in aanraking te komen (want henna is geweldig!). Omdat ik twee jaar geleden ook mee heb gedaan en dat was ondanks dat het allemaal nog wat amateuristisch was (ook van mijn kant πŸ˜‰ ) heel erg leuk!. Omdat het event plaats vind in de metaal kathedraal en daar wil ik al heel lang een keer naar toe! Omdat ik het een super initiatief vind om hiermee Make a wish foundation te steunen en door daar aan bij te dragen voel ik mij een beetje een beter mens (dat is heel eerlijk toch? πŸ˜‰ ).

Wat wil je het publiek meegeven?

Ik wil het publiek een klein beetje kennis meegeven over de natuurlijke verfstof van de henna plant, maar daarnaast wil ik iedereen vooral heel blij maken met een mooie henna versiering waar ze de rest van de week nog plezier van hebben! Dat kan een decoratief (Indiaas) patroon zijn waarin ik ben gespecialiseerd, maar speciaal voor het Bucketlist event zal ik uit mijn comfort-zone stappen en doe ik een poging tot figuratieve designs (lees: een nachtvlinder, de naam van je geliefde, een iphone, of een marsmannetje) als je daar het aller blijst van wordt. πŸ™‚

Leef je zelf volgens een bucketlist? Hoe haal jij zoveel mogelijk uit je leventje op deze aardbol?

Jazeker! Alleen de volgorde is niet altijd even duidelijk. Volgens mij is het nu tijd om naar Japan te gaan. Of parachute te springen? Hoewel Ijsland ook al een tijdje bovenaan de lijst staat. Er is zoveel moois te zien en te beleven op deze aardbol, maar toch probeer ik zoveel mogelijk in het ‘hier en nu’ te leven, waarbij ik wel regelmatig grenzen opzoek en zo toch al een hele hoop van m’n bucketlist heb kunnen afvinken!

Wat wil je graag nog kwijt over jullie bedrijfje/ jullie als persoon?

Dat ik er heel veel zin in heb! O ja, en dat iedereen die “een henna versiering nemen” nog niet op zijn of haar Bucketlist heeft staan, deze er gauw maar even aan toe moet voegen zodat jullie deze de 27e er weer af kunnen strepen! πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *