#BUCKET: Lettervlucht ‘rijmen en dichten’

TO BE.. OR NOT TO BE… een dichter. Heb jij het, net zoals Shakespeare, in je mars om met mooie woorden de prachtige verschijning aan de andere kant van de tafel te doen smelten?

Tijdens The Bucketlist Festival zorgt De Lettervlucht dat iedereen heel even dichter en muze kan zijn. Schrijf ter plekke een gedicht op de typemachine voor je muze en laat jouw bijzondere persoon in woord vatten.

Lettervlucht met polaroid

De Lettervlucht bouwt aan een collectief van mensen met een passie voor literatuur. Bij onze performances, workshops en projecten staat de ontmoeting tussen de schrijver en lezer centraal. De Lettervlucht wil mensen die schrijven aanmoedigen om samen te creëren en mensen die lezen uit hun slaapkamers trekken om in contact te treden met beginnend schrijvers.

Interview met de dames van De Lettervlucht:

Wie zijn jullie?

De Lettervlucht: een vereniging in de dop die zich bezig houdt met creatief schrijven en literatuur. Opgezet door Riva [Rivi] Godfried en Angela van den Berkt, nu gesterkt door Stephanie Hillenaar en Sterre Steins.

Wat doen jullie, wat is jullie creatief talent/ the bucket tijdens het festival?

Poëzie de ruimte in brengen. Tijdens het Bucket festival laten we mensen even zich een dichter voelen en een muze. We laten ze voelen hoe het is om woorden tot een gedicht te maken en om de inspiratiebron voor iemand anders te zijn.

Waarom willen jullie meewerken aan het Bucketlist Festival?

Vanwege het goede doel ‘Make a Wish’ foundation, het idee van dromen tot werkelijkheid brengen in festivalsetting en eigenlijk zijn we heimelijk verliefd op de Metaalkathedraal.

Wat willen jullie het publiek meegeven?

Inspiratie zit tegenover je, je hoeft alleen maar te kijken en; jij bent inspirerend genoeg voor een gedicht.

Leven jullie zelf volgens een bucketlist? Hoe halen jullie zoveel mogelijk uit het leventje op deze aardbol?

We maken allemaal lijstjes, we doen sommige dingen wel andere niet. De truc is om te durven te falen en uit te proberen wat je interessant lijkt.

Wat willen jullie graag nog kwijt over de act/ bedrijf/ jullie als persoon?

In het naseizoen biedt de Lettervlucht Schrijverscafés aan, waar beginnende schrijvers of fanatieke amateurs hun verlangen om de pen op het papier te zetten kunnen botvieren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *